Stick i termometern i den tjocka delen av filén och ställ in den på 70grader. Köttet är klart när innertemperaturen är 72grader. Ta ut den när den är 70-71, temperaturen kommer att fortsätta någon grad även när du tagit ut det. Då får du ett saftigt kött!
Idag kryddade jag till det lite extra, en god kombo av rosmarin och parmesan!
Parmesangratinerade kycklingfiléer, 4 port
500-600g kycklingfiléer (4 st)Torkad rosmarin
Salt och peppar
Parmesanost
Citronzest
Olja och smör
Mortla rosmarinen till ett fint smul. Krydda filéerna ordentligt runt om med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp en panna och bryn filéerna runt omkring i smör och olja. Lägg över dom i en ugnssäker form. Stick i en termometer i den tjockaste av filén. Riv över ett litet lager av parmesan över filéerna och sedan lite citronzest. Kör in dom i ugnen på 200grader och låt innertemperaturen komma upp i 72grader.
Till detta serverade jag Korngryn! Det har jag aldrig testat innan. Det tog lite tid att koka, 30min. Och det blev väldigt krämigt, nästan lite risottoliknande. Väldigt gott!
Gjorde också en snabb sås på turkisk yoghurt, pressad vitlök, hackad persilja, basilika, salt, peppar och citronsaft. Vansinnigt gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar