torsdag 14 augusti 2014

Nudelsallad

Det har blivit mycket god mat i sommar! Precis som det ska vara, men mycket grill och även en liten tur till Medelhavet och Barcelona. Har inte varit på hemmaplan på länge, men nu är jag på plats och tänkte dunka in lite fler recept till min samling!

Här kommer först ett fantastiskt recept som jag snodde ihop ikväll. Lyxig snabbmat, som inte krävde mycket arbete alls. Jag hade för enkelhetens skull färdigmarinerad fläskkarré i frysen, men ta det du vill ha. Kyckling, fläskfilé, biff, lax. Vad som helst! Krydda med rikligt med salt och peppar (kör du lax så passar det utmärkt med lite sesamfrön också). Eller tjoffa ihop din bästa marinad, hett ska det vara!


Nudelsallad med stekt kött, 4port

600g valfritt kött/fisk

Nudelsallad

250g risnudlar
1/2 litet isbergssalladshuvud
3dl strimlad vitkål
1/2 gul paprika
1/2 grön paparika
4 salladslökar
5cm gurka
1/2 zucchini
1/2 kruka koriander
1 näve sockerärter/vaxbönor/grönabönor (Eller en mix av det du gillar)
4msk rostade solrosfrön 

Börja med att strimla alla grönsaker, utom zucchini och sockerärter, fint och blanda dom i en skål. Koka nudlarna enligt förpackningen, i samma vatten kan du blanchera ärterna som du väljer. Blanda i nudlarna med grönsakerna och hacka ner koriandern. Blanda väl och lägg upp på ett uppläggningsfat.

Stek det kött du väljer. Om du inte marinerar det så krydda det rejält med salt och peppar. När köttet nästan är klart så stek även tunna skivor av zucchinin. Glöm inte att salta även dom!
Skiva köttet och lägg upp på salladen. Toppa med zucchinin och de rostade solrosfröna.
Dressa salladen med soyadressingen och servera med limeklyftor!

Dressing

4msk soya
4msk limejuice
1/2 chili (Den ska vara riktigt het! Om du inte hittar en tillräckligt stark så ta en liten dutt sambal oelek också)
2cm riven ingefära
Fisksås

Finhacka chilin, riv ingefäran. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med fisksås. Det är fräscht med mycket limejuice, så den kan du öka på utan problem.

Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar